بانی ثبت

الزام ارسال صورتحساب به سامانه مودیان مالیاتی
دارای نرم افرار متصل

ارائه دهنده برترین خدمات ثبتی و اداری

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

ترخیص کالا
نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

یکی از مهم‌ترین مراحل در تجارت، ترخیص کالا بوده که به منظور ارائه کالا و اجناس به گمرک و در نهایت آزادسازی این کالاها توسط واردکننده یا صادرکننده انجام می‌گیرد. در واقع حضور کالا در گمرک و ترخیص آن، موجب می‌شود تا کالا جنبه قانونی پیدا کرده و از حالت قاچاق خارج شود. نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور از آن جهت دارای اهمیت است که موجب تعیین ارزش کالاهای ترخیص شده خواهد شد.

در کشورهای بسیاری از جمله ایران، کارگزاران گمرک و همچنین حق‌العمل کاران نیز در زیرمجموعه‌های شرکت‌ها نظیر خطوط کشتی‌رانی، واردکنندگان، صادرکنندگان و در نهایت تجارت‌های مستقل قرار می‌گیرند. این افراد در ترخیص کالا، نقش عمده‌ای دارند. به طور کلی اما، ترخیص کالا از تمامی گمرکات کشوری ایران، دارای چندین مرحله است که شامل آماده‌سازی، ثبت اسناد، محاسبه وجوه، حقوق گمرکی، مالیات و غیره می‌شود. این مقاله به طور کامل به بررسی مراحل ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور می‌پردازد. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ترخیص کالا
مراحل ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور، از مراحل مختلفی تشکیل شده که در صورت واردات یا صادرات کالا، ممکن است این مراحل کمی تغییر کند. به طور کلی، مراحل اصلی ترخیص کالا شامل موارد زیر خواهد شد:

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشوری؛ تعیین مسیر

در فرآیند ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشوری، بررسی‌ها و کنترل‌هایی به وسیله کارشناسان فنی گمرک انجام شده که فرآیند را در سه مسیر، سبز، زرد و قرمز قرار خواهد داد. برای تعیین مسیرهای گمرکی، عواملی بر روی اظهارنامه تأثیرگذار بوده و آن را مسیرهای مختلف قرار می‌دهد، به شرح زیر است:

ترخیص کالا
نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور؛ مسیر سبز

اسناد و اظهارنامه‌هایی که در مسیر سبز ترخیص قرار می‌گیرند، کمترین ریسک واردات را به دنبال داشته و بدون ارزیابی اسنادی و یا حتی فیزیکی، کالاها ترخیص می‌شوند. به طور معمول، کالاهایی که مشمول استاندارد اجباری نیستند، در این مسیر ترخیص قرار می‌گیرند. ارزیابی و بررسی اسناد در مسیر سبز، به طور کامل در محل درب خروج گمرک انجام می‌گیرد. عواملی که می‌تواند یک اظهارنامه را در مسیر سبز قرار دهد شامل موارد زیر می‌شود:

نحوه ترخیص کالا در مسیر سبز

2. نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور؛ مسیر زرد

در نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور، اظهارنامه‌هایی که در مسیر زرد قرار می‌گیرند، به دقت مورد بررسی قرار گرفته ولی نیاز به ارزیابی فیزیکی نخواهند داشت. به طور معمول، کالاهایی که نیازمند مجوز وزارت بهداشت و یا سازمان استاندارد هستند، در مسیر زرد قرار می‌گیرند. تأخیر زمانی ترخیص کالا در این مسیر، برحسب روز محاسبه شده و همچنین کارشناسی و ارزیابی کالاها، ممکن است به چند روز زمان نیاز داشته باشد.

نحوه ترخیص کالا در مسیر زرد

3. نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور؛ مسیر قرمز

اظهارنامه‌های گمرکی که در مسیر قرمز قرار می‌گیرند، به دقت بررسی شده و به بازرسی فیزیکی نیز نیاز دارند. همچنین در صورت لزوم، آزمایش‌هایی مورد نیاز نیز بر روی کالاها انجام می‌گیرد. به طور کلی، کالاهایی که ریسک بالایی دارند، در مسیر قرمز ترخیص قرار خواهند گرفت.

نحوه ترخیص کالا در مسیر قرمز

ترخیص کالا
مدارک لازم جهت ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور، به مدارک خاصی نیاز داشته که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه‌های ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور

همانطور که گفته شد، ترخیص کالا نیازمند مجوزهای مختلفی بوده که دریافت هر یک از این مجوزها، هزینه‌های خاصی به دنبال دارد. هزینه‌های ترخیص کالا نیز در گمرک از صاحب کالا و یا نماینده قانونی آن، در زمان ترخیص دریافت می‌گردد. این هزینه‌ها به شرح زیر هستند:

ترخیص کالا
مدت زمان توقف کالا در گمرک

نحوه ترخیص کالا در کلیه گمرکات کشور به گونه‌ای است که کالا برای تهیه اسناد و بررسی آن‌ها و همچنین تکمیل مراحل ترخیص، باید مدت زمانی را در گمرک توقف داشته باشد. حداکثر زمان توقف کالا در گمرک بعد از تاریخ اظهارنامه اجمالی، تنها 4 ماه خواهد بود. این زمان در گمرک فرودگاه‌های کشور، تنها 2 ماه است. بعد از گذشت این مدت زمان، کالاها متروکه محسوب می‌شوند. همچنین باید توجه داشت که به محض ورود کالا به انبار گمرک، هزینه‌های انبارداری نیز برای آن محاسبه خواهد شد.

در صورتی که کالا در کانتینر نگهداری شود، بعد از پایان زمان رایگان، هزینه دموراژ نیز بر روی آن اعمال می‌گردد. در مدت زمانی که کالا در گمرک حضور دارد، اظهارکننده باید امور تشریفاتی قطعی گمرکی و مسئولیت‌هایی که بر عهده داشته را انجام داده تا بتواند کالا را ترخیص نماید. در غیر این صورت، کالا به بخش متروکه منتقل می‌گردد. البته در صورتی که در مدت زمان مشخص شده، کالا ترخیص نشود و با وجود دلیل موجه از طرف صاحب کالا، مدت زمان نگهداری، به مدت 4 ماه تمدید می‌شود. هزینه بعدی در 4 ماه دوم باید از طرف صاحب کالا پرداخت گردد.

برچسب ها:

همین حالا عضو شوید

مطالب تصادفی

ثبت شرکت سهامی خاص

یکی از روش‌هایی که می‌توان یک شرکت را به ثبت رساند، شرکت سهامی خاص است. طبق قانون این شرکت نمی‌تواند سهام خود را در بورس اوراق بهادار قرار دهد اما

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مسئولیت محدود

نحوه ثبت شرکت مسئولیت محدود برای ثبت شرکت مسئولیت محدود ، سایت ثبت شرکت ها تنها سامانه جامع مربوط به ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری می باشد که یکی از

ادامه مطلب »

پروانه بهره برداری

پروانه بهره برداری چیست؟ پروانه بهره برداری مجوز و سندی است که به تمامی واحدهای صنعتی که اقدام به نصب ماشین آلات خط تولید ، تامین نیروی انسانی مورد نیاز

ادامه مطلب »

ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت دانش بنیان چیست؟ شرکت هایی که بر پایه ی دانش ، ایده و اختراع بنا شده است را شرکت دانش بنیان می نامند. دنیای امروز ما پر از چالش

ادامه مطلب »

ثبت شرکت تضامنی

منظور از شرکت تضامنی چیست؟ مطمئنا بارها به نام شرکت تضامنی برخورده اید و این سوال برایتان بوجود آمده است که ماهیت شرکت تضامنی چیست؟ شرکت های تضامنی به عنوان

ادامه مطلب »

ثبت شرکت سهامی عام

یکی از انواع شرکت‌ها، شرکت سهامی عام است و بخشی از سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم یا همان افراد غیر موسس تامین می‌شود. سهام این شرکت در

ادامه مطلب »

در خبرنامه ما عضو شوید

دریافت جدیدترین اخبار مربوط به بیمه،مالیات،تغییرات شرکت ها،دستورالعمل های جدید و...

همین حالا عضو شوید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Scroll to Top